Litet blir stort.

22 december och bara 2 dagar kvar till jul. Vad nyttigt det är att få distans till saker och ting.

I måndags när jag skulle till skolan med Lukas hörde jag ett rop på hjälp i trappuppgången. Där hittade jag min granne liggandes, otroligt svag och uttorkad. Han hade inte fått i sig mat eller vätska på tre dygn. Han hade varit medvetslös till och från. Jag tillkallade ambulans och han fick åka iväg till akuten. Nu i efterhand vet jag att han heter Hans och bor i lägenheten under mig. Han bor där ensam sedan 13 år tillbaka, då hans fru gick bort. Han är 70 år och har både diabetes och hjärtproblem. En son som bor i London och en dotter som han inte har någon bra kontakt med. Hans är därför väldigt ensam. Vad sorgligt det är när det blir så här. Nu när jag vet om detta kan jag bli någon som bryr sig om och visar omtanke. Ett besök, mat och lite prat kan betyda otroligt mycket. Ingen människa ska behöva vara ensam, speciellt inte över jul.

Jag har varit och hälsat på Hans ett par gånger nu. Först låg han på akutavdelningen i 4 dagar och under den tiden så gick 3 patienter bort. Läkaren berättade att det var i sista stund som Hans kom in, han hade inte klarat sig så mycket längre. Nu är han flyttad till Rehab på Högsbo och ska rehabträna. Tyvärr kommer han inte hem över jul eller nyår.

Jag besöker med en tidning, några böcker och lite fika. Det går inte att beskriva glädjen när han ser mig. Tänk att så lite kan betyda så mycket för någon annan. Det ger mig en viktig tankeställare. Litet för mig kan vara stort för någon annan. Det tar inte särskilt mycket av min tid att besöka honom, ca 2 tim. Men för honom är det bästa stunden på dagen.

Kärlek i jul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s