Att våga trycka på pausknappen.

2013 närmar sig sitt slut och jag har knappt hunnit blogga detta året. Att hinna handlar ju om att prioritera så vad jag egentligen menar är att jag inte prioriterat det. Detta året har allt snurrat på fortare och fortare. Jag har varit engagerad i alldeles för mycket, startat för många projekt och har inte alls hunnit med. Jag älskar mitt arbete men det har upptagit en väldigt stor del av mitt liv sista året. Det blir ju lätt så när man är passionerad i det man gör. 2014 vill jag kombinera mitt fantastiska jobb med en meningsfull fritid. Många gånger har jag varit helt slut mentalt när jag kommit hem efter jobbet. Det känns ibland som om jag är kåt, glad och tacksam på jobbet men en surkärring när jag kommer hem. Det var ju inte riktigt så jag hade tänkt att det skulle bli.

Kan man kombinera drivkraft och inre harmoni? Det är jag övertygad om men det krävs lite träning, speciellt om man är en prestationsnarkoman som jag själv. Jag lyssnar mycket inåt och jobbar ju konstant med min egna personliga utveckling. Just nu trivs jag inte helt. Jag behöver pausa och komma ikapp. Det börjar kännas som om min livsstil ”köpt mig” och det var inte alls så jag hade tänkt att det skulle vara.

Vad är då som inte är bra egentligen? Jag har ett roligt och stimulerande arbete, en superfin lägenhet, god ekonomi, en fantastisk son och en underbar man. Det borde vara gott nog så att det både räcker och blir över. Men jag känner att jag lever ett liv som är i otakt med vad jag innerst inne vill. 2014 vill jag montera ned de delar av mitt liv som inte är jag och bygga vidare på det som känns rätt för mig. Jag behöver bli bättre på att lyssna till min egen inre röst, mina egna behov och önskningar.

Jag tror att jag just nu har rört till mitt liv. Jag har haft så bråttom att jag låtit många nyanser försvinna. Det som egentligen är viktigt såsom glädje, kärlek, lycka, inre frid och harmoni vacklar lite just nu. Jag har för mycket att göra och jag gillar inte att vara låst i en roll eller för inrotad i en vana för att kunna reflektera över mig själv och mina behov. Jag har tappat bort mig själv för att vi lever i en värld som har skruvat upp farten till en nivå som är absolut helgalen.

Vi har så otroligt mycket krav och förväntningar på oss hela tiden. Jag har krav och förväntningar från

 • mig själv
 • Lukas
 • Filip
 • mina syskon
 • min mamma
 • SATS
 • mina kollegor
 • mina vänner
 • hela samhället

Jag vill stanna upp, reflektera, ifrågasätta, diskutera och agera i riktning mot en vardag som är mer självvalt och fyllt av verkligt värde.

 • Vad är mina möjligheter som människa ?
 • Vågar jag misslyckas i min livssituation ?
 • Vågar jag förändra det som inte är bra för mig ?
 • Vågar jag ta risker i mitt dagliga liv ?
 • Vad är min största utmaning i livet just nu ?
 • Vad hindrar mig från att leva bättre ?

Någonstans läste jag:

Du kan välja någon av nedanstående två grundmetoder för att bryta ditt livsmönster och ändra inriktning på ditt liv:

1. Du kan inrikta din hela din energi och uppmärksamhet på att försöka omprogrammera ditt sinne, bekräfta din mentala och andliga styrka, frigöra dina känslor och visualisera positiva resultat, så att du till sist kan utveckla självkänsla och självförtroende nog för att demonstrera modet att bekräfta att du är tillräckligt motiverad för att göra det du behöver göra.

2. Eller du kan bara göra det.

Ja i mitt fall så känns ju alternativ 2 helt klart bäst. Over and out.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s