Jag tar dig med dina fel och brister

Jag har nu varit i Turkiet några dagar och börjar landa. Det är nyttigt att resa bort själv. Ta en paus och dra ner rullgardinen. Fundera och reflektera. De senaste månaderna har känts som om jag varit i en torktumlare. Jag har jobbat tokmycket även om det har varit väldigt roligt. Det är en av mina brister och eftersom jag verkligen älskar mitt jobb är det lätt att slukas upp. Vilja mer, jobba hårdare, när allt jag egentligen behöver är att jobba smartare, ta hjälp och delegera.

Jag är fruktansvärt impulsiv och vill jag något så blir det oftast så, som tex en tanke om att komma bort. Några timmar senare sitter jag framför datorn och letar resor. Någon dag senare så är resan betald och jag är på väg. Här är jag nu och njuter i Turkiet.

Det finns de som planerar allt in minsta detalj. Men livet kör oftast om och förbi. Man har ju bara en chans och den vill jag ta. Livet går ju inte i repris. Jag är så glad att jag har en inställning om att allt löser sig, för i slutändan gör det faktiskt det.

Jag är precis där jag vill vara i livet. Det har inte alltid varit så. Jag väljer oftast glädje och försöker att tänka positivt men det var otroligt jobbigt att separera från Lukas pappa. Mina vänner vet att det varit en stor sorg för mig och nu vill jag skriva om det av två anledningar. Att skriva är helande och i skrivande stund har jag accepterat. Det har tagit väldigt lång tid. Jag vet också att det finns flera som känner precis som jag. Till alla er vill jag bara säga att det ordnar sig även om det inte känns så just nu. Vi pratar inte så ofta hur det känns att separera. Det kanske helt enkelt är för smärtsamt. Det känns enklare nu med lite distans.

Jag älskade Lukas pappa väldigt mycket men valde ändå att gå. Att lämna någon man älskar är svårt. Det är inte lättare att lämna än att bli lämnad. Jag kände mig som en svikare som splittrade familjen. Jag kände mig grymt misslyckad. I många år har jag haft galet dåligt samvete för min separation, att inte ge Lukas en familj. Men visst kan man vara en familj ändå. När det gjorde som mest ont, tröstade en av mina vänner med orden ”Du och Lukas är en familj nu”. Det var det finaste jag kunde höra just då.

Vad gör man när man inte kan göra varandra lyckliga längre? Det är viktigt att våga säga nej till sådant som inte känns bra och ta ansvar för det. Den känslan gjorde att jag bara få ha Lukas varannan vecka men jag ger hellre min son två nya lyckliga familjer än en olycklig.

Nu flera år senare börjar jag äntligen landa. Jag har en relation till Lukas pappa som inte längre gör ont eller skaver. Jag är inte längre arg, ledsen eller besviken. Han kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta och jag är glad att vi delar det finaste jag har, Lukas.

Visst finns det ett liv efter döden. Ja för det var så det kändes för mig att separera. Den här gången har jag inte varit impulsiv, jag har tagit det sakta och varligt. Det tog säkert 1 år innan Filip fick träffa Lukas. Vi har nu varit tillsammans i tre år och har inte flyttat ihop ännu. Jag har varit rädd. Livrädd. Jag har tvekat, backat och kommit tillbaka och hela tiden har han stått kvar vid min sida. Trygg.

Med Filip känns det bra. Jag har valt honom trots alla hans fel och brister. Han har valt mig trots mina fel och brister. I en relation ska man aldrig behöva ändra sig för att passa in, då är det fel. Självklart behöver man kompromissa, men det är en annan sak att försöka vara någon man inte är. Att leva ett liv som inte är du. Mitt liv kan inte vara tacos och Let´s Dance varje fredag. Där passar jag inte in.

När du hittat rätt känns det. Du kan vara precis den du vill vara. Du blir älskad för alla dina fel och brister.

Det finns inga garantier för någonting. Livet är föränderligt och en sak är säker. Det ordnar sig alltid. Till slut.

relax

Må gott!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s