Dum måste bli snäll.

Söndag och helgen försvann i ett nafs. I fredags var jag bara hemma med Lukas och tog det lugnt och igår kom Filip och Rasmus över. Jag känner mig sliten. Det har varit en intensiv vecka. Upplärning pågår för fullt just nu, då jag fått förmån att vara st. regionchef under 4 månader – ska bli en rolig utmaning! I torsdags besökte jag graven och igår på dagen var vi hemma hos Baba och åt middag. Känner att jag behöver vara hos henne mer nu och ge det lilla stöd jag kan.

Idag skulle vi umgåtts med Filips familj och ätit påskmiddag men vi hann inte mer än innanför dörren när Rasmus kräktes så det var bara att vända hem igen. Hoppas inte magsjuka :-(

Jag har tvingats ta ledigt i 2 dagar då jag behöver iväg på en grej. Fet ångest kan jag tillägga. Jag känner mig orolig och stressad men hoppas att det går bra.

Kan man även bikta sig här? Jag struntar fullkomligt i att det är en offentlig blogg och att vem som helst kan ta del av mina tankar. Detta är min ventil, där jag får egen tid och kan pusta ut. Lufta det som tynger mig, skriva om det som inspirerar mig.

Dum måste bli snäll

När jag är irriterad säger det mycket om mig själv. Det kan ofta handla om att jag speglar min frustration hos Filip. Om jag blir sur över något, är det ofta hos mig det ligger. Det kan tex vara att jag blir irriterad på honom när det i själva verket speglar min egen leda som jag inte tar itu med. Att lägga irritationen utanför mig själv, hindrar mig från att utvecklas.

Filip blir nästan aldrig sur på mig. Måste vara för att jag är så otroligt lätt att leva med :-) Knappast. Men jag tror det beror på att han ser sin egen del i situationen. Om han är uttråkad förväntar han sig inte att jag ska fixa det. Om jag känner mig ledsen eller arg har jag ibland svårt att dela upp känslorna även om jag aktivt arbetar med det. Jag vet att jag inte kan ändra på honom. Han kan inte ändra på mig. Däremot kan jag vara öppen med vad jag vill men ändringen kan bara komma inifrån. Min läxa denna vecka blir därför att först söka i mig själv vad min irritation kommer ifrån, istället för att agera ut på min känsla.

kärlek

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s