Gott modigt nytt år!

År 2012 närmar sig sitt slut och för mig är det blandade känslor. Det är lite vemodigt att lämna det gamla men jag har också mycket roligt att se fram emot 2013. Ibland måste man kasta sig ut i det okända, hur läskigt det än må vara.

Om några dagar går vi in i det nya året och visst blir det inget bättre tillfälle än att starta om och skapa en nytändning på livet. Ut med det gamla – in med det nya!

Nu snackar jag inte om att att sluta röka, gå ner i vikt eller börja träna, utan om de riktiga sakerna. Vad det verkligen handlar om. En vilja om att förändra dig själv. Kanske är det just i samband med det nya året som du kan påbörja en resa mot det du tidigare varit rädd för eller inte vågat prova. Våga tro på att allt verkligen är möjligt, oavsett vilken skit och gamla skelett du har med dig från ditt förflutna.

Är det något jag verkligen tror på så är det människans storhet. Vi har bara skrapat på ytan av vår fulla potential. Det finns inget bättre än att vara i verklig kontakt med våra medmänniskor och även våga visa sina mörka sidor. Svaghet, rädsla, ilska, smärta och sorg.

Det krävs att vi slutar lägga skulden på andra.
Det krävs att vi tar ansvar.
Det krävs att vi går långsamt fram.
Det krävs att vi fördjupar vår medvetenhet.
Det krävs att vi öppnar våra hjärtan.
Det krävs att vi uppoffrar våra ideal om perfektion.

Rädslan finns hos de flesta om man skrapar lite på ytan. Den rädslan sätter prägel på vår vardag, påverkar våra beslut och leder ibland till konflikter. De stressar och håller oss tillbaka i tillvaron, ibland medvetet och ibland omedvetet. En viktig nyckel till att må optimalt och förverkliga hela sin potential är därför att möta och övervinna sin rädsla. Att möta en rädsla är att skapa lite mer utrymme för dig själv.

När något är läskigt och du gör det ändå, då är det mod. Jag önskar dig ett Gott modigt 2013!

may-you-always-do-what-you-are-afraid-to-do

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s