Fokusera på 2 saker och gör dem jäkligt bra!

Jag behöver en riktning i livet. Planering, drömmar och mål att förverkliga, både i privatliv som yrkesliv. Jag vill inte vara ett offer för omständigheter utan vill själv påverka min riktning i livet. När jag är 80 år ska jag inte sitta och gnälla över saker jag ville uppleva eller vara med om. Att ha drömmar och förverkliga dem är för mig en självklarhet.

Då och då slussas jag in i vardagens ekorrhjul och då tappar jag det fullständigt. Det är oftast när jag känner att det står still, att det inte händer något kul. På så sätt är jag verkligen en upplevelsejunkie. Nej tack till fredagsmys med taco och Lets Dance på lördagen! Ja tack till champagne en torsdag!

Det är inte lätt att prioritera i vardagen. Mitt bästa tips är ”välj 2 saker och gör dem jäkligt bra!” För när det känns jobbigt och alla måsten hopar sig är det en skön känsla att välja 2 saker att fokusera på. Det kan vara middag och tvätt ena dagen. Andra dagen kan det vara städa i garderoben och badrummet.

Fokusera på 2 saker idag. Gör dem grymt bra och var stolt över dig själv. Det är precis den lilla boost av självkänsla och kontroll som ger dig styrkan att komma ikapp och ta itu med resten av alla måsten såsom tvätt, middag och stök.

Livet är inte enkelt. Åtminstone inte för de flesta av oss. För mig är det ganska tufft emellanåt men

Jag försöker
Jag fortsätter att prioritera
Jag fortsätter att jobba mot de mål och värderingar jag har i livet

Det känns skönt och upplyftande när jag når mina mål. Och det är precis vad jag behöver för att fortsätta min resa.

Jag vet att livet har sina ups and downs utan att jag kan kontrollera det.

Men de stunder som jag är i balans, Lukas har det bra, mitt hem är städat och och jag känner mig fri så känns livet underbart! Det får mig att fortsätta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s