Älskade rutiner.

Det har varit en grym dag! Rolig och inspirerande! Jag känner mig väldigt taggad och har just nu en bra balans i vardagen. Här är mina tips på en enklare vardag.

Årsplan

För varje nytt år sätter jag upp mål, både privat och på jobbet. Jag ser tillbaka på året som gått. Hur har det varit, hur har jag påverkats? Kan jag se några teman, mönster, vad har jag lärt mig? mm. Efter det gör jag en lång önskelista med vad jag vill uppnå under det kommande året och sätter därefter upp nya mål.

Kvartal

Stora mål bryts ned i delmål med 12 veckors intervaller.

Veckoplan

Nu är det dags att börja jobba. Varje vecka tar jag fram min kvartalsplan och stämmer av:

  • Hur ligger jag till mot mina mål/planer?
  • Vad gör jag denna veckan för att komma ett steg närmare mitt mål?
  • Vad önskar jag just nu?

Start på morgonen

Jag börjar morgonen med att gå igenom min mailinbox. Tar det mindre än 5 minuter att åtgärda/besvara så gör jag det direkt annars sätter jag upp det på min att-göra-lista och arkiverar mailet. Denna rutin har hjälpt mig oerhört mycket eftersom jag får väldigt mycket mail varje dag. Därefter skriver jag upp alla ärenden som ska fixas i en to-do lista och åtgärdar så mycket jag hinner under min administrativa tid.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s