Rensa i röran.

Jag kommer nu gå all in i det minimalistiska (nåja för mig all in.. det innebär att rensa, sortera, ge bort och slänga) Ska försöka att beta av rum för rum. Värst är faktiskt Lukas rum som förvandlats till ett slags hemskt förvaringsutrymme. Halva rummet upptas nämligen av tvättkorg, torkställning och alla mina scrapbookingprylar huller om buller.

Att rensa innebär för mig att uppnå balans, en frihet och glädje. Förutom att rensa bland prylar försöker jag att leva enklare och fokusera på det som är viktigt. Det finns flera områden i livet som behöver rensas. Själv jobbar jag med detta just nu…

Mitt habegär. Jag tror att för mycket prylar komplicerar mitt liv. Det kostar både pengamässigt men även energimässigt.

Min tid. Jag har massa commitments när det gäller min tid; arbete, hushållsarbete, Lukas, events, scrapbooking etc. Listan kan göras lång. Jag försöker att säga nej till saker som inte ligger i linje med mina värderingar.

Mina mål. Istället för att ha flera olika mål har jag numera bara 2 st som jag just nu fokuserar på. Jag tror att det är enklare att fokusera och uppnå bra resultat om jag helhjärtat kan satsa på färre saker att klara av. Vilka mål har du i livet? Välj 2 och starta, när de är avklarade väljer du 2 nya etc.

Mina negativa tankar. Alla negativa tankar är helt meningslösa. Jag försöker ta ansvar för mina tankar och inte leva i det förflutna.

Mina lån. Jag försöker att minska dem aggressivt. Det innebär att jag amorterar så mycket jag bara klarar av för att bli skuldfri snabbare. Detta året blir jag skuldfri från CSN men sedan har jag lite andra lån att betala av Jag offrar lite lyx idag för att kunna njuta av en bättre morgondag snabbare. Att vara skuldfri innebär för mig frihet.

Mina ord. Jag försöker helt enkelt att babbla mindre. Leva i sanning, vara ärlig och mena det jag säger.

Artificiella ingredienser. Jag försöker undvika snabbmat och all annan junkfood. Jag har i stort sett helt slutat med cola light som jag tidigare hade en kärlek till.

Min skärmtid. Jag tittar i stort sett aldrig på tv ( gissar på att det blir ca 2 tim/veckan) Enda gången jag har tvn på är när jag och Filip kollar någon film. Dock tillbringar jag en hel del tid framför datorn, både i jobb och på fritid.

Att vara uppkopplad mot världen. Att umgås med andra är toppen men att konstant vara i kontakt är inte bra. Jag tränar mig på att inte läsa jobbmail ex på helgen. Att fokusera på det som är viktigt istället för det som är bråttom.

Att multitaska. Jag försöker bli bättre på att vara mer närvarande i nuet. Att göra en sak i taget är för mig en svår konst. Men att göra det till 100 % och sedan gå vidare till nästa uppgift är något som jag tränar mig på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s