Own less. Live more.

iPhone 5 är lanserad. Mer lycka åt folket!

Vi alla spenderar mycket tid på att leva i våra drömmar. Inklusive mig själv. Jag drömmer om att leva ett enkelt, minimalistiskt liv. Jag drömmer om att resa och upptäcka nya platser. Jag drömmer om en snygg stark vältränad kropp, om att skriva en bok, om att vara en perfekt föräldrar osv osv..

Det är faktiskt så här vi spenderar våra liv. Drömmar och mål är fantastiska. Ibland blir våra drömmar verklighet – men även då kanske verkligheten inte blir exakt som vi önskade.

Igår såg jag annonsen om iPhone 5. Kanske fantiserar du om att äga den. Du tänker att den kommer göra ditt liv bättre, du kommer att må bättre. Du fantiserar om att när du använder femman kommer det kännas bättre helt enkelt. Du fantiserar om ett enklare, mer produktivt och njutbart liv – och iPhone5 kan hjälpa dig!

Självklart är detta bara föreställningar. iPhone 5 må vara snabbare, med en bättre kamera,  lättare, snyggare design … men inget av ovanstående kommer göra ditt liv bättre och lyckligare. Kommer det spara dig några sekunder? Kommer dina foton av bli bättre? Förmodligen. Men förutom detta, hur mycket kommer egentligen ditt liv förändras?

Tänk på ditt liv innan iPhone existerade. Vi kunde arbeta utan den. Vi levde utan att konstant checka våra mail, facebook etc. Det var OK att vänta några timmar till vi kom hem eller till jobbet. Kanske hittade vi inte restauranger så snabbt när vi var i andra städer, men vi kunde fortfarande njuta av fantastiskt god mat.

Livet kanske var annorlunda, men den här prylen har inte ändrat det mest fundamentala i våra liv. Våra drömmar och fantasier har fortfarande inte gått i uppfyllelse.

Tro nu inte att jag hackar på iPhone ( jag har den själv, and love it) Jag vill bara belysa fenomenet. Alla fantasier som vi har om alla prylar som ska göra oss lyckliga.

Minimalism är också en fantasi. Många går igång på tanken att äga mindre prylar och vara mer närvarande. Men det behöver inte vara en fantasi. Du kan också använda det för mindfulness, att påminna dig om vad som verkligen är viktigt i livet.

Minimalism kan användas som ett verktyg för att påminna dig om att när vi köper prylar, så köper vi en fantasi/dröm. Då kan vi också bli mer medvetna om att vi inte behöver den prylen för att vara lycklig. Vi har allt vi behöver redan – vår verklighet.

Vår vardag och verklighet kan vara alldeles perfekt. Det är en gåva. Lär dig att älska den precis som den är.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s