Vem är du utan alla negativa budskap?

Hjärnan kan liknas vid en dators hårddisk som laddas med program och matas med nya data. Om en dator drabbas av ett virus slås den ut, vare sig den är utrustad med stor eller liten hårddisk. På samma sätt fungerar dina negativa tankar som ett slags datavirus som infiltrerar alla andra funktioner, oavsett styrka eller kapacitet. Har din hjärna drabbats av virus, det vill säga negativa tankar spelar det ingen roll vilka talanger du har. Tror du att du är värdelös kan du leva ett helt liv utan att upptäcka allt du kan!

Våra tankar fungerar som ett slags inre samtal. Eller som Deepak Chopra skriver i Vägen till Kärlek.

”Alla begår vi misstaget att tro att något ”där ute” gör oss rädda, arga, deprimerade, ågestfulla osv. Men sanningen är att yttre händelser bara tjänstgör som utlösare. Varje känslas orsak finns ”här inne”, vilkt betyder att inre arbete kan ge känsloläkning.”

Din upplevelse av ditt liv är en perfekt spegelbild av ditt inre. Börja därför att lyssna inåt för att uppmärksamma vilka tankar du matar ditt sinne med. Negativa sinnesstämningar beror nästan alltid på negativa tankemönster, så när du förstår dina tankar kommer du att kunna förstå varför du mår som du gör.

  • Vilka tankar tänker du om dig själv? Är de positiva eller förväntar du dig att saker ska gå galet. Vad tänker du om din egen förmåga?
  • Ta reda på hur de negativa tankarna påverkar dig, vad de får dig att känna och vad de hindrar dig att göra.
  • Undersök hur du i det förflutna har styrts av dina negativa tankar. Har du hållit tillbaka en längtan?

En  människa blir ofta vad han tror sig vara. Om jag gång på gång upprepar för mig själv att jag inte kan göra en viss sak, är det möjligt att jag till slut blir oförmögen att göra detta. Och motsatt, om jag tror på att jag kan göra det, kommer jag säkerligen att tillägna mig förmågan att göra det, även om jag inte ägde den till en början. (Mahatma Gandi)

Det är bara du som bestämmer vem du vill vara. Vad vill du ändra på? Om du ägnade lika mycket tid och kraft åt att uppmuntra dig själv med positiva budskap som du ägnat åt motsatsen skulle ditt liv förändras på ett mirakulöst sätt! Följ din längtan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s