En sökare bland sökare.

Jag har så länge jag kan minnas haft en vilja att lära om människans villkor, om vad som är viktigast i livet och hur vi kan skapa det. Jag har alltid velat följa mitt hjärta och min egen väg. Den här kunskapen lär vi oss inte i skolan utan den har jag fått skaffa mig genom otaliga sidor litteratur inom personlig utveckling, självförverkligande och hundratals terapisessioner. Min drivkraft har varit min övertygelse om attt det måste finnas något mer, något bättre och att det som inte fungerar går att rätta till.

Jag tror inte på slumpen eller ödet. Men däremot tror jag att vi kan lära oss av de händelser, omständigheter och människor som vi möter på vägen. Kanske är det just de färdigheter som vi behöver för att kunna ta bättre hand om oss själva?

När jag var liten fick jag höra att ”Man måste kämpa! Livet är inte en dans på rosor” etc. Vi har fått lära oss att vi bara kan vinna genom att göra motstånd. Inget kunde vara mer felaktigt.

  • Vänskap kan hjälpa oss att lyckas
  • Humor kan befria oss
  • Generositet kan stödja oss
  • Förlåtelse kan ge oss inre harmoni
  • Tolerans kan öka vårt välbefinnande
  • Kärlek kan hela kropp och själ

Jag menar inte att vi ska vara passiva men det innebär att vi riktar vår energi mot vad vi vill ha istället för att fortsätta skapa det vi inte vill ha om och om igen. Men för att skapa utrymme för det du längtar efter måste du först göra dig av med det som hindrar dig från att vara lycklig. Det är så klart lättare sagt än gjort. Jag jobbar konstant med att vara uppmärksam på ”skräpet” i mitt liv, och jag försöker sluta se det som en del av min identitet.

Att jobba med sig själv är ett livstidsprojekt, tack och lov ganska så spännande. Vissa förändringar kräver mer tid och andra går att genomföra snabbt och enkelt. Att förändra sin självbild kan till en början kännas skrämmande, eftersom det innebär att vi måste utsätta oss för situationer som vi inte alls känner oss trygga i.

Jag tror inte på Gud eller en högre kraft. Men jag tror på det gudomliga. Jag ser livet som en kraft, intelligens och kärlek. Den kraft jag tror på finns tillgänglig överallt. Den ger mig ledning, tillit, passion inför livet och mod att alltmer våga följa mina innersta känslor. Det är en känsla på att våga lita på det som sker. En känsla av tillhörighet och livsglädje. Ibland kommer den infrån mig själv och ibland från andra.

Jag betraktar mig som en sökare bland sökare men en sak vet jag…

Vi är vad vi tänker. Allt vi är börjar i våra tankar. Med våra tankar skapar vi vår värld. Buddha

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s