Frida Kahlo

Skön söndag! Startade dagen med sovmorgon och frukost från Le Pain Francais. Sedan gick jag och Cie på Konstmuséet och såg Frida Kahlo och Diego Rivera utställningen. Det var sjuuukt mycket folk och lång kö innan man ens kunde komma in och titta på tavlorna.

Dessa tre tavlor är några av mina favoriter…

Frida Kahlo visade tidigt intresse för konst, men det var först efter det att hon råkat ut för en trafikolycka och blivit sängliggande som hon började måla. Olyckan orsakade permanenta skador på både hennes ryggrad och livmoder, vilket gjorde att hon under resten av sitt liv kämpade med svåra och ständigt återkommande smärtor och vilket också skulle påverka hennes konst. Det tog lång tid innan hon åter kunde gå. Den konst hon skapade var ofta slående och chockande, och återspeglade hennes turbulenta liv

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s