Happy new YOU!

Häromdagen flippade jag ur. Jag var på väg hem från Filip och bussen var sen. Sjukt sen. I 50 minuter! satt jag och väntade i kylan och jag blev bara mer och mer irriterad på bussen som aldrig kom  (ja… jag erkänner jag tyckte förbaskat synd om mig själv)

Så när jag väl kom fram var jag nog inte den trevligaste flickvännen, varav min fina kille klämmer ur sig ”Välj glädje”!

Till saken hör är att jag diggar positivt tänkade. Jag brukar sällan gnälla på saker ( som inte går att påverka) och har gjort Kay Pollak’s ”Välj glädje” till mitt eget mantra. Dock verkar detta tagit lite fel skruv för på sista tiden har jag fått lite skämtsamma kommentarer från vänner  ”men Jezzan, välj glädje!” när jag uttryckt ilska eller besvikelse.

Jag vill därför klargöra det här med positivt tänkande eftersom det känns som att en del missförstått. Speciellt de som faktiskt ger ut rådet till andra. I min värld är det rejäl brist på empati att uppmana en ledsen människa till att tänka om, rycka upp sig, vara positiv. Som om det vore det enklaste i världen att bara förändra hela sin världsbild och tro… ”Det är baaaara att tänka postivt!” (smockan hänger i luften)

Men vet du vad. Attityden är nyckeln. En positiv inställning är det som står mellan dig och lyckan. Genom att förändra ditt förhållningssätt kan du förändra DIN värld. Jag säger inte att det är lätt. Inga affirmationer i världen kan hjälpa dig att må bättre. Om du bara intalar dig själv … att nu minsann så ska jag bara tänka på det som är positivt så ska invanda mönster vara ett minne blott. Nej tyvärr.

My god – det tog mig flera år att bara INSE att jag faktiskt kan styra mina tankar och känslor ( och trust me – det är bannimej inte lätt alla gånger )

Det gäller att välja förhållningssätt – att medvetet och aktivt öva upp en positiv attityd. Det är ett hästjobb som kräver engagemang och rätt verktyg ( varför tror du att jag har läst typ en miljon böcker inom psykologi) För att jag varit fucked up. Inte jag men min hjärna. Destruktiva tankar som … att jag inte duger, är snygg nog, smal nog, smart nog etc.

Men inte längre. Jag är så himla bra och det fina i kråksången är att det är DU också.

Den dagen du lär dig att bli medveten om dina tankar om ändrar dem, då händer något. Det är DÅ allt förändras.

Så gör 2012 till DITT år. Happy New You!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s